2019’a dair


Merhaba, bu sefer arayı fazla açmadığım için oldukça mutluyum. Giriş cümlemden de anlaşılacağı üzere, aslında bu yazıyı Ocak ayı sonunda yayınlamayı planlıyordum ama içeriği kafamda tam olarak oturtamadığım için Mart ayına kısmet oldu.

2018 yılını değerlendirmem gerekirse benim için baştan sona kadar hayatımın en güzel yılı olduğunu söyleyebilirim. Şubat ayında İngilizce eğitimi için Toronto-Kanada’ya gittim ve efsane bir 6 ay geçirdim. Bu ay 6 boyunca bir yandan İngilizce öğrenirken bir yandan da harika insanlarla tanışarak dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan Toronto’nun keyfini çıkardım. Toronto’nun bazı özelliklerini özlemiyor değilim…

Dil eğitiminden sonra Türkiye’ye döndüm ve çok geçmeden memleketim olan Sinop’ta 1 ay kadar vakit geçirdim.

Bu süreçten sonra ülkeye adaptasyon sürecini başarıyla tamamladım. 😀 Hayatın planlardan hoşlanmadığını bir kez daha tecrübe ettim. Aralık ayında askere gitmeyi hedeflerken maalesef olmadı ve Mart ayına kaldım.

2018 yılında çok fazla kitap satın aldım ve satın aldıklarımın hepsini okumaya çalışsam da başaramadım ancak irili-ufaklı 31 kitap okudum. İnternet üzerinde mesleğim ile alakalı birçok blog ve döküman okudum, elimden geldiğince webinarlara katılmaya çalıştım. Netflix üzerinden bol bol dizi ve film izledim, YouTube üzerinden de tutorial videoları izlemeyi ihmal etmedim. :p Tüm bunların yanı sıra İngilizceyi ilerletmeyi ihmal etmedim. (dil nankördür.)

2018 yılı benim için unutulmaz ve çok değerli bir yıl oldu. Artık tam anlamıyla kendi geleceğimi planlamak ve sadece ileriye bakmak istiyorum. (Tüm zorluklara rağmen)

Askerliğimi bitirdikten sonra kısa bir yurt dışı turu yapmak ve daha sonra hayata odaklanmak istiyorum.

İş ve Kariyer anlamında; kendi açımdan güzel bir iş bulup çalışma hayatına atılmak ve hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Bir yandan da kendi girişimimi kurmak ve büyütmek en büyük hayallerimden birisi…

Kişisel gelişim açısından; İngilizceyi ilerletmek ve özellikle İş İngilizcesi açısından büyük mesafe katetmek istiyorum. Onun haricinde yeni şeyler öğrenmek ve keşfetmek güzel olabilir. Bu yüzden Web Yazılımı alanında kendimi geliştirmek istiyorum, bunun için internet üzerinde inanılmaz güzel kaynaklar var siz de göz atabilirsiniz.

Benim seçtiğim başlangıç kursları şu şekilde; 
 Web Development — https://www.class-central.com/course/udacity-web-development-324?utm_source=fcc_medium&utm_medium=web&utm_campaign=cs_programming_june_2018

HTML, CSS and JavaScript for Web Developers — https://www.class-central.com/course/coursera-html-css-and-javascript-for-web-developers-4270?utm_source=fcc_medium&utm_medium=web&utm_campaign=cs_programming_june_2018

Web Development and Design using WordPress — https://www.class-central.com/course/kadenze-web-development-and-design-using-wordpress-6408?utm_source=fcc_medium&utm_medium=web&utm_campaign=cs_programming_june_2018

Hobi ve Sanat; Bisiklet binmeyi, futbol ve basketbol gibi sporlar ile vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Ama bunların yanı sıra sanat anlamında da hobi edinmek istiyorum. Bu sebeple keman çalmayı öğrenmek istiyorum ve askerden geldikten sonra bunun için bir kursa yazılmayı hedefliyorum.

2019 yılında hayatımı verimli bir hale sokmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım, ikinci bir şansımızın olmayacağını biliyor ve buna göre hayatımı yaşamak istiyorum. Bakalım bunu başarabilecek miyim merak konusu…

Yazımı bitirmeden önce internet üzerinden keyifle takip ettiğim ve faydalı olduğunu düşündüğüm insanları burada yayınlamak istiyorum.

E-posta Aboneliği:

Batuhan Apaydın — http://batuhanapaydin.com/ — GetRevue: https://www.getrevue.co/profile/batuhanapaydin/ (Kendisi Amerika’ya yerleştiği için bir süredir yeni yazı paylaşmıyor ama en kısa sürede başlayacağına inanıyorum.)

Onur Özcan — https://oozn.cc/ — GetRevue: http://bulten.oozn.cc/

Aykut Aslantaş — http://www.aykutaslantas.com/ — GetRevue: https://www.getrevue.co/profile/aslantasaykut/

Fırat Demirel — http://firatdemirel.com/

İçerik Bulutu — https://www.icerikbulutu.com — GetRevue: https://www.getrevue.co/profile/icerikbulutuakademi/

Bunların dışında düzenli olmayan birkaç tane daha içerik üreticisi var ama şimdilik bu kadarı yeterli. 🙂

Twitter:

Mustafa Öztürk — @mozturk

Adem İlter — @ademilter

Altes Öznur Doğan — @oznurbitkisi

M. Serdar Kuzuloğlu — @mserdark

Seda Özen — @Seda_Ozen

R. Okan Şencan — @osencan

Özgür Alaz — @ozguralaz

Erman Kaya — @esnafpreneur

Dr. Görkem Çetin — @gorkemcetin

Fırat Demirel — @firatdemirel

Serkan Ünsal — @serkanunsal

Onur Özcan — @oozn

Emre Anıl Gözel — @anlamiyom

Yiğit Yılmaz — @thisyigit

Tugay Balcı — @tgybalci

Kitaplardan Alıntılar — @sivriikalemler


Bunların dışında yapacağınız tüm önerilere açığım. Okuduğunuz için teşekkürler, bir sonraki yazımda görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir